big day tomorrow

Jag kan svaera paa att det varit oever 30 grader idag. Trots denna vaermeboelja har jag tillsammans med resten av svenskgaenget plockat rosblad, jo ni hoerde raett. Eftersom man inte faar kasta ris laengre paa brollop kom min morbror paa den lysande idén att svenskarna (som foeroevrigt doer naer det aer varmare aen 30 grader) skulle plocka rosenblad i traedgaarden. Sjaelvklart blir vi ju de traeffade naer vi inte har mer aen fri tid att jobba med. Efter tvaa paasar foere lunch tyckte vi alla att det skulle raecka med rosblad, men det var ju bara vad vi trodde. Efter lunch (fortfarande 30 graders vaerme kanske mer) faar vi bege oss tillbaka foer att fylla aennu en enorm paase med rosblad. Hoppas ni i Sverige inser hur haerligt det aer med regn. Men nog av att klaga paa min dag.

I morgon aer det brollop och jag haaller naestan paa att flippa ut med tanken paa att 300 personer ska vara instaengda i kyrkan med mig, vi ska aeven aeta mat efteraat och jag kommer inte kunna goera annat aen och le och laetsas som om allt gaar fint, aeven om jag kommer riva soender nagellbanden tills jag bloeder (om jag har tur.) 


"You leave me dry in this heat"      

stop, look & listen

Hemma hos min moster vill jag verkligen att tiden ska stanna. Att tiden kan stanna saa jag faar fortsaetta att kaenna doften av nystaedat, fortsaetta sitta paa balkongen i den mest behagligaste vaermen, men allra helst vill jag bara sitta och lyssna paa mamma och moster Olga som pratar om allt och skrattar daa och daa saa att jag maaste skratta med. Hur Olga alltid aer beredd med en kaffekopp till oss alla tre eller hur Fernando alltid har naagonting att goera utomhus, kommer aldrig sluta foervaana mig.
 
Egentligen skulle jag varit paa vaeg hem fraan Porto just nu, men Miguel tyckte att pappa inte skulle vara ute paa motorvaegen ensam i moerkret (kan dock haalla med honom paa den punkten.) Saa nu sitter jag haer och vaentar paa att mamma, Miguel, Carro och Ingemar ska komma hem. Pappa sitter foermodligen och sover framfoer tv:n, medan morfar ger honom ett tyst saellskap. 

Igaar var jag naestan lite pinsam som satt paa balkongen och lyssnade paa Patrik Isaksson "rodnar." Vet inte varfoer men jag fick en stark kaensla av att lyssna paa Patrik Isaksson, detta aer inget som jag aer stolt oever saa naemn det aldrig om vi moets. 

"T is the letter of the day"    


skor aat helvete

Men vad kul det aer att hoera att man SKA ha klaenning paa broellopet, nu maaste jag bli inspekterad innan jag gaar dit. Frisyren ska foermodligen ocksaa kortas av och kameran maaste vara i hoegsta hugg foer att Catarina ska faa sina uppgifter i tid.

Jag kommer fortfarande paa mig sjaelv naer jag vaknar att kolla klockan foer att veta vad resten av klassen goer hemma i Leksand. Idag aat jag frukost mitt i svenskan. 

Den foersta veckan har gatt riktigt fort vi har hunnit, aeka till "noret" (as my dad calls it) flera ggr, haelsat paa alla mina morbroeder, kusiner och min moster, staedat det nybyggda huset (skrubbat rost fraan oandvaendbara grejer), fotat en demonstration och jag har lyckats goera foto-uppgiften med tema glaedje + svenskan. Ungefaer en tio frize har aeven slunkit ner tillsammans med kilovis med mat. Jag vill inte komma hem foer att kliva paa vaagen!

"Two done two left to do, right?"    

Galet vad tiden gaar fort

Jg vaknade upp i morse och tanken slog mig att det aer loerdag och jag har snart varit haer i portugal en vecka. Kan verkligen inte foerstaa hur mycket jag saknat att gaa in paa media och slaa mig ner i soffan i aentan paa resten av ettorna. Jag vaenta dock fortfarande paa mina betyg fraan astronomin som skulle komma inom loppet av tvaa veckor efter att vi hade sista lektionen (vi naermar oss tre.) Hursomhelst har jag idag staatt och skrubbat bort rost tills min vita troeja var alldeles roed och svartprickig tillsammans med armarna som stack fram ur aermarna. Hoppas alla andra fick spendera sin loerdag hela och rena!  :) 

Jag har blivit finalist i fototaevlingen och om ni som vill faar gaerna roesta paa baesta bidraget, sager detta eftersom min bild definitivt inte aer denbaesta av finalisterna.

Om ca en vecka blir det broellop!

media soffan aer underskattad

Naer man har naestan13 timmar kvar att resa paa saa kan man verkligen bara avundas mp ettorna som precis satt sig i media soffan foer att invaenta Catarinas ankomst. Ni skulle bara veta hur mycket jag skulle givit foer att kliva av taaget och komma och lyssna paa pladdret i soffan. Men 3 timmar taag, 4 timmar flyg, 2 timmar taag och ca 2 timmar bil saa  var vi aentligen framme klockan 24. sommnade ganska fort maaste jag saega. 

Jag vaknade nu paa morgonen kl 9 (10) svensk tid och fick haalla tyst minut foer stackarna hemma i leksand som fortfarande hade tvaa timmar av mediakunskap. Hursomhelst dagen floet paa och nu ska vi snart aeta lunch, jordgubbar och koersbaer till efterraett det kan inte bli mycket baettre aen saa. 

Och nej jag har inte tappat foerstaandet utan jag saknar de tre sista bokstaverna i alfabeter och faar daa improvisera hoppas alla kan laesa.

   


res nervositet

Gud vad härligt när man inser att man inte längre klarar av något så basic as Clas Ohlson. Jag kan svära på att jag nästan drog av plastförpackningen kring mitt nya objektiv, när jag gick runt och hoppades på att få komma hem när det kändes som om hela butiken fokuserade på mig. Är inte ironi härligt! 

Måste erkänna att jag är mycket mer nervös över den här resan än någon annan resa jag gjort tidigare. Eftersom jag ska spendera en hel dag bland människor jag inte känner när jag inte klarar av en halvtimme på Clas Ohlson. Men it's time to suck it up and live with it! 

"1 day left before the big boom!"  

Ny fototävling

Nu har jag anmält mig själv i ännu en fototävling. den här gången är det Emilia och Maja som håller i fototävlingen.





Vet inte hur väl bilderna passar in på härliga sommarbilder men det här var mina försök.

"Sommaren är kort"

Onsdag igen

Det känns så otroligt jobbigt när humöret inte vill som jag vill. Nationella matteprovet gjorde mig så nervös att jag inte ens kunde ta mig in i skolan och jag fick lov att ge upp. Det visade sig senare ändå att det inte var något prov alls, så lilla jag satt i skolan från kl åtta till klockan tjugo i elva och underhöll mig själv. Men efter ett par sidor ur "Sword of truth" och pladder med sara var allt lungt igen. Fast som vanligt när jag ska visa bildspel och kameran kommer fram går det genast nerför. Filmredigeringen var dock underbar när jag fick skratta tills jag fick halsont. Vissa stunder skulle man verkligen såga av armen för att vara någon annan.

Men för att inte vara totalt nerdeppad kan jag tala om att jag gjorde ett par kickass pannkakor alldeles nyligen. när jag kom in på bloggen möttes jag också av att det är min namnsdag idag (känn ingen press!) Grattis till mig! 

"Some days shouldn't even exsist"



    


one week to go

Mitt tävlingbidrag blev väldigt dissat och fick enbart två röster. Men det rör mig inte riktigt i ryggen när mina två röster kom från två personer som faktiskt tyckte min bild var snygg och ingen vän eller familjemedlem blev informerad att rösta på mig. Känner mig liite stolt iaf (run as fast as the wind, the chick is crazy).

Hursomhelst med bara en vecka kvar innan jag ska åka till Portugal kan jag inte mer än må dåligt över det faktum att jag än en gång misslyckats och kommmer få kommentaren du har gått upp i vikt, igen. Då tycker alla att man ska le mer när man får vakna upp till sig själv varje morgon. Jag ska komma ihåg detta nästa tisdag när jag kliver ut i köket för att äta några brödsmulor för att inte bli klassad som en överätare.  Det tåget har dock åkt, när jag kan äta socker och körsbär som en häst.

Jag sitter här och bara beundrar min kusins son som skrivit massvis med sidor som jag inte kan ta mig igenom när det är många ord jag inte kan. 



Inte mycket att se men 1:03-ca1:14 är ju så otroligt klockren xD  

"sex, drugs and rock and roll"


monstruöst buskage

ohooo, vad det svider överallt! Jag har spenderat dagen med att kämpa igenom en häck av granar för att måla ett staket ,som förövrigt bara hälften syns av. Men jag, Maja,Maria,Anton och Simon borde nästan känna oss stolta över att vi klarade av hela staketet på fyra timmar.,"Small applause". Vi tjänade även ihop 500 kr som kommer att användas till att hjälpa barnen i en liten by i, jag vill säga Uganda?
Jag gav Maja tjugo minuters extra sällskap när jag sket i att ta 13.50 bussen, vilket visade sig vara väldigt intelligent gjort.

"Monster häcken, on the other side of the fence."

skog i kläderna

Min lördag får samanfattas i bilder. Utan stativ är det här man lyckas med:

        

För att citera Alan Harper: "Yes I am that big a Smuck"
(Detta la jag till för att påpeka att det är dumt att gå inte in i skogen när du har pollenallergi!)

30/4 Valborg

Min valborg blev formad av en lite halvkass konsert. Efter att Mary Fay steg upp på scen var det förstås svårt för de andra banden att toppa dem. Jag kan också skryta lite lätt med att min mamma har pratat med gittaristen xD Tog ett antal bilder jag tänkte kunde ge lite färg till inlägget:


Mary Fay / Falun

Mary Fay / Falun

Mary Fay / Falun


 

Som sagt var Mary Fay var inte lätt och toppa men Rolemodel och blood on blood gjorde bra försök.


Role Model/ Leksand

Blood On Blood / Leksand

RSS 2.0