Tandläkar fobi

Att gå till tandläkaren ligger definitivt på topp fem av grejer jag inte vill göra, även om det inte kommer först på listan av otrevliga saker att göra inser jag att det ger mig ångest att ens tänka på tandläkarstolen. Det är jobbigt att ta till tungan och känna lite extra på varje tand för att känna att ett hål är på gång, en tand är lös eller vad det nu är jag hittar på. All den här stressen och ångesten trots det faktum att mina tänder för det mesta ser "mycket bra ut." 

Jag var till tandläkaren för några månader sedan och när man är sjutton tycker tandläkaren att man ska gå igenom hur man borstar på allra bästa sätt. Så tandläkaren stoppade alltså in tandborsten i munnen på mig och tittade på hur jag borstar tänderna. Ingen press på mig alls, nej gudars nej. För att göra saker värre tycker tandläkaren att vi ska skrämma upp mig som för övrigt skulle fejka mitt dödsfall för att slippa tandläkaren, genom att ge mig en ny tid.

Nu har jag trots allt borstat rätt, använt tandtråd och gjort allt jag kunnat för att min mun ska bli bättre, men icke att jag får mindre ångest för det. Jag har i flera veckor tittade lite snett på mina tänder och upptäckt skavanker som kanske måste fixas, plastas eller på något sätt tas bort. Jag tror till och med att ett hål har utvecklats p.g.a att jag jag dricker kaffe med socker och mjölk som om det var vatten. Tandläkaren kommer säkert ge mig en ny tid igen för att fixa min mun. Ge mig styrka, för fan!  

Någon mer som är överdrivet paranoid över vad som kallas tandläkarbesök? 

8-10 naada

Ja jag sitter på media klockan nio efter en timme av långläsning och jag har fortfarande  en timme kvar av långläsning innan jag har lektion. Två tummar upp för att inte veta att individuellt val inte börjar förrän nästan fredag.

När tiden kommer, kommer mitt helvete vara fyllt av lingon inte lågor

Oj vad jag är dålig på uppdatering. Jag lyckas precis med att blogga de dagar jag verkligen inte gjort ett dugg och missar bloggen totalt när jag verkligen hittar på något.

För att summera den sista veckan av sommaren kan jag säga stockholm, tennis och bärplockning. Måndagen spenderade jag i Stockholm, där träffade jag bl.a lilla Rasmus tillsammans med lite nytt folk och gamla bekanta. Jag lyckades dessutom köpa skivor för 1064 :- O'boy är jag bra eller vad? pengarna gick också åt till kläder och muffin :D

Den sista söndagen av mitt fantastiska sommarlov var jag upp i skogen och plockade sex liter lingon och ett par enstaka blåbär. Trots att jag blev lite besviken på att jag inte kunde åka med till Rättvik när jag lovat att plocka de bär som jag ska äta så var det skönt att slippa allt folk på min sista dag av sommarlov.

 

Nu har jag kommit tillbaka till skolan och har gått min första 8-16 dag och jag kunde varit mycket mer nöjd med vårt schema.

Nu ska jag sortera bilder!

Quarter final

          VS           
Roger Federer                                           Jo Wilfried Tsonga

1.                6                                 -                              7
2.                6                                 -                              1
3.                6                                 -                              7

Det ser onekligen illa ut för Tsonga när Federer leder med 5-1 i tredje och sista set men bara ett par minuter senare har Tsonga jobbat upp sig och leder över världstvåan med 6-5. Han sumpar sina tre matchbollar och Federer går upp till 6-6. Tiebreaket börjar och Tsonga leder med 2-0, men Federer börjar spela på riktigt igen och hoppar upp till 2-2. Jisses vilken jäkla tennismatch alla särskilt kommentatorn var otroligt paff när Tsonga världssjuan vann över världstvåan Federer. Det var en såndär match som nagelbitare börjar bita på fingertopparna om ni förstår vad jag menar.  


Missförstånd och missar

Telefonen ringer.

Paula/Andreas: Ja!
Pappa: Ja, hej.
Andreas: Jaha men då lägger jag på. klick
Paula: Ja!
pappa: Tänkte bara kolla hur ni har det?
Paula: Ja jag sov
pappa: Jaha, men det är ju dags att gå upp nu klockan är elva.
paula: mmm...
Pappa: Jag tänkte bara kolla om Andreas är ute och mekar med bilen.
Paula: Ja nej uppenbarligen inte.
Pappa: Ja okej men jag ringer igen så får Andreas svara. Klick

ett litet tag senare ringer telefonen igen: 

Andreas: Ja det är Andreas! 
Han får inget svar så han lägger på luren ett tag senare ringer mobilen. 
Andreas: Ja vad är det! xD 

Det här samtalet blev gjort för ungefär en halvtimme sen och det är inte alls ovanligt i vårt hus. Ni förstår när jag hör telefonen ringa på morgonen har det blivit en vana för mig att skita i den för att mamma och pappa oftast är hemma, men på lovet är det ju en helt annan sak. Men innan jag kommer på det faktum att både mamma och pappa jobbar så ligger kvar och myser och i sista stund rusar jag upp ur sängen för att svara. Eftersom Andreas blivit van att svara när jag sover så hände det att vi svarade samtidigt den här gången.  


 

gårdagen

I går var jag lilla fröken instängd iväg långväga till Borlänge. Väl där började vi gå runt i affärer och redan i första affären hittade jag ett par byxor och en tröja. Eftersom jag aldrig, och då menar jag aldrig hittar grejer i Borlänge så är jag glad att jag hittade något. Vi fortsatte till nästa affär och där hittade jag ännu en tröja + strumpor och i sista affären hittade jag en ice slush! Eftersom jag inte som andra bloggare tar kort på mina kläder så fort jag kommer hem utan lägger dem i tvätten efter att flera hundra personer redan provat dem får ni kanske bilder på rena kläder lite senare i veckan. Tänk vilken tur jag hade, vilket orsakar att jag kommer ha otur i Stockholm på måndag och inte hitta någonting. Men det är klar på punktshop, bluefox och Bengans kan man ju hitta allt möjligt så något ska jag väl komma hem med.

Om någon timme eller så ska jag också dra till Leksand som sällskap för att lämna en film, sedan ska vi kanske ta oss en sväng till Insjön också men inte säkert. Efter det blir det bara att hänga med mamma, pappa och brorsan innan vi ska äta och sedan sova.  Jag är sådär otroligt pinsam när jag skriker "Jajamän!" när Andreas frågade imorse om jag var klar med smör och skinka, jisses vad röd jag blev. Hursomhelst han är i Borlänge nu och jag kan samla mig själv och inte göra mig själv till åtlöje något mer.

Det blev precis ändrade planer jag stannar hemma drar en filt över mig och läser Terry Goodkind istället :D 

9 Augusti 2009

Idag har jag faktiskt hunnit med blåbärsrensning, Dirty Love, höja mig en nivå i Pet Society och Farmville och jag har dessutom gjort en citron/senaps sås som innehöll en aning mycket senap men gick definitivt att äta. Oj vilken tuff dag!

Jag ska kanske vara lite tydligare på att jag hunnit med Drty Love, det här är en film för alla ni perversa personer som tolkade detta fel (erkänn nu) Själv tyckte jag att filmen hade sina ljusa stunder, Jenny McCarthy är lite av ett geni. Men när jag kollade upp filmen på Wikipedia visade det sig att filmen vunnit inte mindre än fyra Golden Raspberry Awards. Nu låter ju det här bra eller hur, men de vann just för worst director, worst actress, worst picture and worst screenplay. Men det är ju inget att deppa ihop för. Det finns ju fortfarande människor som uppskattar galen komedi, och som anser att Jenny McCarthy är en grym kvinna, och jag håller med dem! 


 

You outshine me

Alla överglänser min blogg!

När jag fått det sagt så fick vi besök går, hoho that don't happen too much. En föredetta arbetskamrat till pappa och hennes man kom på besök. Den här killlen rökte pipa! Vilket jag tyckte var lite häftigt faktiskt. Jag som själv inte hade någonting för mig på en fredag kväll gjorde dem sällskap i form av kypare. De började plötsligt snacka om det övernaturliga, förstå nu att det här inte är något jag tycker om att prata om. Den här kompisen till pappa håller alltså på med allt ifrån meditation till healing, hon tror även på bl.a tefat och heliga upplevelser.

Ta mig inte fel jag beundrar nästan folk som tror på det övernaturliga, för själv har jag svårt för sådant. Trots röster (som min syster också hört) från vardagsrummet efter släckning plus vänner som anser att de sett vålnader på bakgården har jag svårt för det här med andra sidan, spöken och heliga maria som kommer till människor runtom i världen för att tala om framtiden. Visst som mamma försöker säga släkten har råkat ut för mycket oförklarliga händelser men det måste ju inte betyda att det kommer från andra sidan, eller?


Kul!

Jag hörde ett skämt idag jag tycke jag kunde dela med mig av. Iden med skämtet är att Christan luuk träffar madonna.

Christian Luuk: Hello I'm Christian!
Madonna: And I'm a jew

Första gången var jag inte riktig med men andra gången klickade det.

Igår slog det mig att det bara är tre veckor kvar av sommarlovet. To quote bumble bee man: Ay,ay,ay!

Stylista

Nu vet jag inte hur många läsare på min blogg som faktiskt följde reality showen Stylista när den gick på svensk tv3. Eftersom jag själv inte var så otroligt lycklig över tyra banks top model där 13 tjejer bor i ett hus för att fotas en gång i veckan och spendera resten av sin tid tillsammans med att skapa trubbel mellan varanndra. Antog jag att den här serien skulle vara lika mycket en tågkrasch som top model, men icke sa nicke.
Serien var ju otroligt kul och se på, särskilt när jag själv blev grymt och galet sugen på att jobba på en tidning. Många gånger skulle jag sågat av min vänstra arm för att byta plats med deltagarna. Självklart handligen är likadan som i top model. Deltagarna får än en gång ett uppdrag i vecken att klara av sedan resten av tidengår de bara varandra på nerverna eller knyter starka vänskapsband som skallhålla förevigt. (Yeah right!) Men nu handlade det om ett riktigt arbetsliv där stress och tanke krävdes för att lyckas. Det tär förstås på krafterna att vara modell också men det är inte lika spännande att se på unga kvinnor som står framför kameran och ser otroligt "unreal" ut som att följa riktiga människor som försöker lyckas med ett riktigt jobb. 

Hursomhelst redan första gången jag slog på stylista hittade jag två favoriter Dyshaun och Johanna och jag tyckte att jag kunde hylla Johanna även om hon inte officiellt blir vinnare i Danmark förräns å torsdag.  

   Johanna styslista 2009

RSS 2.0